Tuesday, November 20, 2012

Alkisah Pregnancy Test!



Assalamualaikum dan good day sunshine!



Hari ini saya sekadar nak berkongsi je tentang test MENG-test nie... for general purpose only. Alkisahnya macam gini...




***********




Dah berhari-hari saya rasa gelisah yang semacam. selalu nak tengok sama ada i period atau tak. n biasanya period i memang tak on time. Paling lewat pun mesti 4-5 hari. Selalunye lah. tapi Ape yang membuatkan i gelisah ni ialah.. period i dah lewat more than 1 week. Mula-mula i takde lah concern sangat. sehingga la saya dan kakak2 kat opis bercerita tentang pregnancy. dan i pon cite la kat dorang yang period i dah lewat. Respon yang i terima,

 " ko p beli pregnancy test tu mia.... ko check cepat2!"  


"aduh mia...cepat sket. akak tak sabar lak nak tau... eksited nie... g cpt2..."


" harap-harap ade la mia......"




haaa... lebih kurang camtu la respon dorg.. Kerana itu la saya tak sabar nak tau. tetiba excited i makin tinggi. So, i pegi la kat Guardian Presint 8 tuu dengan Sang Suami (SS) saya. Sebelum tu i cite kat dia yang i nak beli pregnancy test. trus dia, ok2. jom pegi skang! ait? dia pon eksited. isk..isk..isk..





Sesampainya kat guardian tu, boleh saya tak nampak pintu guardian tu tertutup. i ingat lelaki yang baru masuk tu tengah pegang pintu cermin tu untuk bagi i masuk. takde actually. Ape lagi, saya TER-REMPUH lah pintu cermin guardian tu. bANGGGG..Ouccch! sakitnye..... serius its very painful!! kena kat mulut i ye kawan2. Saya tengok orang kat dalam guardian tu pandang saya. Malunyaaa. pastu SS yang baru sampai tanya nape. then dia gelak. Saya ni pon cover line ler masa nak masuk guardian tu.. aduhhh sakitnya hidung. padahal mulut yang kena. Berdarah pulak tu. SS gelak-gelak je. Pastu kecik hati kat dia. Saya yang tengah sakit ni boleh dia gelak-gelak lagi. Airmata pon keluar.... terus dia panik. teruk ke? i bagitau la mulut saya sakit. dah bengkak dah rasa. Trus dia say sori. nasib baik sikit je darah. terus i jadi mooddyyy. tapi jap je. Mana boleh moody lama-lama.. nanti suasana jadi tak best kan!





lepas buat pembayaran, kitorang pon balik umah. nak masak untuk makan malam. i just nak masak ayam goreng and Sayor campur goreng. Sedappnye!





Cerita tentang test...?





 jeng...jeng...jeng.....






Apekah perasaan anda di kala ini??






Epppppp! jap....jap....... actually ini bukan i taw... i just cilok gambar ni dari OHbulan. ini kan gambar official Diana Danielle! dia share photo ni kat semua untuk memberitahu bahawa She's pregnant! baru 16 hari nikah kan..... Suburnye dia! Congratz D n Farid.








Dan saya..? tak sempat pon nak test benda tu. Sebabnya masa i nak mandi, dengan tetibanya ade Red Spot kat panties i kawwww....... ish... tadi petang check takde. skang ni dah ade pulak. nak jadi chipsmore yek! Simpan untuk bulan depan la alat menguji kehamilan tuu.. i pon menyampaikan la berita ini kat SS. dia cakap, oyeke.. erm takpe la. Next time!






conversation pagi ini..


" sayang dah test ke tadi? "


' ait, dah period semalam.... tak payah la check lagi kan.....'


" oyeke...camtu eh..?



'ait?? garu kepala.... tak payah la sayang.... lepas ni kita try lagi ye SS ku sayang! hehehehhe..




InsyaAllah. Pray for us.



So, begitu la cerita i tentang first time nak test-test. n i memang tak tau ape-ape. Glad ada kakak-kakak kat opis yang boleh i jadikan sebagai panduan dalam menyelusuri alam rumah tangga ini. Terima kasih dear kakak!








Till then.....







Bye.







Miz Sharmia








Thank You For Reading My Stories

14 comments:

  1. he3..it's just beginning ye..;)Wish best of luck bothof u..chewaahhh...
    Along Malisa

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh... tengs along.. ait, along dah jd anon yer. hehe

      Delete
  2. excited yaa..hehe..its okay, try again.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm mula2 tak eksited..last2...over excited! isk..isk.. haha

      Delete
  3. hehehehhee.... klaka la mia nie.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. beeb.. haha.... nak ikit jejak beeb nie.. ank2 da beso2 sume.

      Delete
  4. biasalah tu, bila tak datang bulan mesti nak cepat2 test pregnant

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tu la tu kan.. best lak. haaha

      Delete
  5. mia..buat suspen je..klakar ko bah..

    ReplyDelete
  6. Ana pn tggu berita gembira jgak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oyeke.. em sma2 lah kita mendoakan yer ana. inshaAllah.

      Delete
  7. insyaallah~ pasti ada rezeki nt.

    ReplyDelete
  8. huuhu... dah hampir dh tu...
    klu x mesti SS lompat2 kegirangan ...
    xpe........usaha tangga kejayaan... moga kamoo cpt2 dpt baby.

    ReplyDelete