Tuesday, July 17, 2012

Sponsor? Alhamdulillah..

Assalamualaikum.

Dear dearest,

tinggal 2 bulan sahaja lagi sehingga ke hari bersejarah aku. tik tok tik tok dan dub dab dub dab sering menggangu perasaan aku sejak akhir-akhir ini. Chewah.. Ayat power tu. hehe. but frankly speaking, most of the B2B's outside there are counting their days with so-so nervous. just make it good ladies! same to do with me! go..go..

Persiapan aku so far dah sampai ke 60% setakat ini. Maybe i am a bit late to prepare, but i hope it will goin smooth as planned. 60% adalah seperti :

jeng...jeng jeng.....


1. Kursus Kahwin

yes! abes je kursus i memang lega sangat2. ntah napa. isk ape lah kan. kitorang buat kursus ni kat Masjid At-Taqwa, Taman Tun Dr. Ismail. jauhnya berkursus. sedangkan kat Putrajaya pon ade. hanya menyeberang jalan je dari rumah sewa. What takes Mr. Petty pegi sana pon i really not sure. Best katanya.sbb boleh jalan2 jauh. isk3. hehe . tentang kursus tu So far, aku memang suka akan ceramah2 yang telah mereka buat untuk bakal pengantin. And of coz its so so many kelakarness. rasa nak gelak guling-guling pon ade. best sangat. rasa nak join lagi. ahaks T__T


2. HIV Test

Alhamdulillah jugak sebab me n my fiancee dah lepas ujian saringan HIV ini. sekali buat dengan Talasamia. Tengok jarum pon membuatkan aku rasa nak cancel ujian ini. but for the sake of my wedding, i have to. nanti tak boleh kawin kan.... naya la saya jawabnyer. i ingat sister tu nak stepler jari, last2 dia cucuk kat tangan yang berurat hijau. senang nak dapat darah katanya. nasib tak berapa sakit. macam kena gigit semut. 'bak kata orang2 ramai..hehe then, its done! venue klinik yang Mr Petty pilih adalah kat Klinik Kesihatan Kg. Pandan! isk3...jauhnye.. katanya, dekat ngan ofisnyer.nasib masa tu i cuti. yolah..yolah..

3. Borang kebenaran Bernikah bagi lelaki

Ha..yang ni pon masa tu i kebetulan cuti. So dia nak jugak minta teman i pegi JAWI. Simple thing. but still wants me to company him. manja ke? hehehe. then i suh dia fill up the form. Last2, tulisan awk lagi cantik..so awak la fill up. hmm...alasan ke? cis. hehehe.. tapi i da isi da. tinggal nak submit je lagi. tapi yang ni turn dia pulak yang g antar. i tak mau join! haha..

4. Borang kebenaran berkahwin bagi perempuan.

Yang ni belom setel. yola, camana nak setelnya. Yang si teruna belom submit form dia. ape ke hei. plus, i have to booked ticket balik KK nanti. Kan sana i nikah. so i kena la prepare things kat sana. tak mau kelam kabut. tapi i blom purchase tiket lagi. takpa2, i ingat i pegi selepas raya nanti. Chow chin chi.


Okeh. itu serba sedikit dokumen yang kitorang sudah buat. untuk persiapan seterusnya, jangan bosan baca tau. sori la, i lupa nak bagi tau awal-awal,

ini adalah entry terpanjang yang i buat. terlebih rajin kot. so, anda dilarang sama skali BOSAN. okeh. hehe. xde la, kalo nak baca, baca lah kan..kalo tak nak tak pe, skip je. hehehhe.


jangan risau mia amor... ni i selitkan gambar ye. ini tentang persiapan tentang perkahwinan. and its about sponsorship dari family and friends. TQ guys. Love ya!

jeng...jeng...jeng...


5. Pelamin


ingat tak dulu yang i nak diy jer pelamin.? kalo tak ingat, lihat post ini....

so i memnag decide untuk mengDIY kan pelamin saya. and hati i sebulat suara untuk menjadikan pelamin di bawah ini sebagai inspirasi. hope i can do it!


Image dari wedding couture

ini sumber inspirasi saya. takde la buat smapi tinggi camtu kan. pelamin i pon dlm khemah je. jangan marah tau kalo i copy2cat. huhuhu. and majlis bertandang pulak i mengucapkan ribuan terima kasih kepada Kakak kesayangan Mr. Petty kerana sudi mengsponsorkan pelaminan kami nanti. Luv u la kak Mida! hehehe. Syukran sangat. :)


6. Baju Nikah & Baju Bersanding.

last week me and Mr. Petty pergi ke Baling. just bocoz of 1 mission. Sepupu dia nak sponsor baju nikah n baju bersanding! yess. insyaAllah kalo tak ade aral melintang, baju i akan siap pada bulan 9 nanti. sepupu Mr. Petty iaitu Fify merangkap the owner of the butik akan menjahit baju ku itu. Thans sgt2 darls.


baju pink tu lah fify. tengah dok berbincang.



yang ni pulak i konon2 tengah draf baju nikah i tu.. hehe..


7. Official Photography

yang ni pulak a fren of mine and Mr. Petty. dulu kitorg selalu jugak hang together n talk most about the photograhpy. but since masing2 da bz, ktorang da jarang da lepak. One day, Mr.Petty ask him about the quotation untuk OP kami nanti. Then dia reply Mr. Petty yang dia hanya mahukan tiket pergi balik KK to kl and the rest, he will be our OP for F.O.C

Thanks God.


Beban semakin menurun. Alhamdulillah.



8. Mak Andam

Since i tak amik vendors solemnization kat KK nanti, so, kitorg akan import kawan ktorang yang kat tingkat 13 ni untuk pergi bersama2 ke KK. Tiket pon kite da beli untuk dia. n dia merupakan Mak Andam i kat KK nanti. Kebetulan dia memang bekerja di Butik Andaman Davency di Jalan Ipoh.

Thank You Liya budak comot.


Alamak, yang ni belum ade links lagi. nanti i bagi link dorang okehh.





So, untuk pelamin and baju yang i akan pakai nanti kat kk insyaAllah akan menjadi kenyataan. I dont want any andaman vendors at KK except the khemah2 and DJ2. i rasa sangat mahal. Since then ade kawan2 yang ringan hati nak sponsor denagn ikhlas, i memang mengalu-alukan.

bukan bermaksud hendak meminta itu ini, tapi mungkin Allah S.W.T ingin meringankan beban yang kami tanggung ini. Setiap apa yang berlaku itu mesti ada hikmahnya.

Terima Kasih Ya Allah.


Tetapi persandingan kat sini kami memang akan meng-hire vendors. sebab kat sini memang banyak pilihan dengan harga2 yang berbaloi. So, boleh lah memilih dengan ala kadar cukup dengan bajet yang kami telah sediakan.






p/s : harap majlis kami ini berjalan dengan lancar dibawah petunjuk-Mu Ya Allah. Hanya Engkau lah yang memudahkan jalan pada setiap hamba-hambamu.

Sekian.





******************************









Thank You For Reading My Stories

4 comments:

  1. Best nya ada org sponsor... (^_^) hehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah diyana.. ringan sikit beban sy kan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah... nak org sponsor jugak~ hehe

      Delete
  3. Seronok nya ada org nk sponsor...=)

    ReplyDelete