Tuesday, August 26, 2014

Come Back time!

Assalamualaikum Wr. Wbt

Hai dear friends! Ingatkah lagi anda pada saya. Ohh of coz dah lupa. I am just an ordinary blogger. Tak feymes pon. Very few friends. Hehe..xpe. just nak say Haii!!


Been years i have left this little blog. And now i am here. To continue my written, my toughts and my journey as well.And to get my mind ready to read all your posts that ive missed. Boleh ke baca ni? Almost 2 tahun kot.huhu..


Wait for my entry ya kawan-kawan.


k bai.


Miz Sharmia




Thank You For Reading My Stories

Thursday, May 23, 2013

STICKY POST



Halo buat blogger sume. saya newbie je dalam dunia blogger ini. semangat nak berblog tu agak tinggi.tapi masih kurang dari segi idea2, cantik2 blog. lagi2 tentang B2b page. tapi takpe, esok2 kalo sentiasa polish, insyaAllah akan bertambah bagus.


So, Jom follow mem-follow ye.

mari kita berExchange2 link !! ^_^

Thank you for those who visiting my newbie page. it makes me sooo hepi. ~_^



P/s : ini adalah sticky post. entry yang baru ade kat bawah. sila scroll bawh ye.. :)



Thank You For Reading My Stories

Thursday, January 17, 2013

Ending of angin melanda..


Salam 1 Malaysia semuanya!






how u guys doin? ada sihat ka? erm i hope sumenya in a good condition la ye.







Hari ni i nak wat entry i yang i dah janji nak post tempoh hari. . kesinambungan cerita tentang Angin Melanda yang i post last week. yang kira i  agak meroyan disebabkan i bergaduh dengan someone yang ntah ape-ape. Actually bukan i yang meroyan ye. Orang tu yang meroyan.  if u guys want to know cerita ini, just klik je link ini..






Apa yang terjadi selepas itu...








okey, lets start with my en.SS. Dia yang baik hati telah menyarankan saya agar tak payah lah nak tampal mesej yang terakhir tu. Dia tak suruh i bergaduh. Lagi-lagi i tengah preggy. Tak baik untuk kesihatan diri dan anak katanya.  "Takpe la, kita terima jelah ok sayang'. i yang masa tu naik temperature tetiba jadi cool sangat-sangat apabila en.SS cerita tentang kesihatan anak. Maksudnya en.SS tak mau i gaduh-gaduh time preggy nie. OK2, lepas preggy baru i g gaduh-gaduh ye. hehehe.





Masa tu i fikir ok la. ikut cakap suami lagi best. kang happen yang buruk, kita jugak yang susah. So, i tak jadi la nak menampal mesej tuu. FULL STOP.









eppp......







nanti-nanti......








Cerita belum abes lagi......








When tomorrow morning i nak pegi keje, nak tau ape yang terjadi?










Sori.. takde gambar untuk di tempek. just layankan je cite ni ok.









kete myvi putih i telah di CALARkan oleh individu yang tidak ada perikemanusiaan. agak-agak sape dalang disebalik peristiwa ini? of coz i akan cakap yang that girl yang buat! who else? kenapa budak tu tergamak nak mencalarkan kereta weolls sedangkan i dah angkat bendera putih. i mengaku kalah. i biarkan dia menang n ketawa mengejek kat weolls. but why she doin this? tak rasa bersalah ke dia nak buat something bad camtu? memang orang tu takde otak. ade pun tapi letaknya kat lutut. Dia calar pakai kunci kete die. start dari pintu driver sampai ke tempat isi minyak. jauhnye kunci dia berjalan kan. tak sakit hati? 







i nak cari sangat pompuan tu. i nak berperang dengan die! kalo i tau which one kete die, i nak calar abes-abesan kete die. tapi i was advised by kebanyakan orang, SABAR je. OMG, again. i tak jadi nak berperang. Ciss. Sakitnya hati. My en.SS cakap takpe lah, harap-harap something yang lagi teruk akan happen kat dia. then i dah cool down balik. Walaupun i marah sangat kat en.SS.








thats why i malas nak kupas cerita ni last week. i sakit hati. nanti macam-macam perkataan yang timbul dalam blog ini. Banyak cakap Banyak dosa. itu yang i nak pegang selalu. Inshaa Allah. i want to be cool. no need to think about this anymore. Apa yang terjadi anggap saja dugaan untuk kita. dan sekarang i tak tau sapa orangnya. and walau macamana pun i dah tak kena suruh untuk double parking kat area Putrajaya yang dulu i fikir telah membangun dari segi pemikiran tetapi sebenarnya masih di bawah tempurung.







dan i hidup seperti sedia kala di flat itu...............







Sekian.











Thank You For Reading My Stories

Friday, January 11, 2013

Pregnancy Test - Part 2


Salam jumaat semuanya........ 




Hari jumaat merupakan hari paling disukai ramai. termasuk lah aku. Banyak benda in my life happen on friday. Contohnya, i lahir pada hari jumaat, bertunang pada hari jumaat dan nikah pada hari jumaat. This is the sweetest moment ever laar for me. at first i takde la plan sangat nak hari jumaat nak tunang, nikah. its just happen. masa tu i bertunang pada 16 september 2011 dan hari tu memang cuti, both families pon arrange la. last-last masa tu jatuh pada hari jumaat. of coz i suka sangat-sangat. Hari yang sentiasa diberkati. In shaa Allah..  



Kadang-kadang secara kebetulan pon ade..when baru-baru ni i godek-godek calender and turn into the past, i just found out yang my en.SS pun lahir pada hari jumaat. aik, lagi.....em, See? i pon cakap, 'wahhh... bertuahnye i. ' even i rasa bagi orang lain biasa-biasa saje. never mind. itu pandangan diorang kan. .. but, here is the most important thing i wanna share about...





 jeng..jeng..jeng..





ingat tak entry tentang pregnancy test i yang tak jadi nak check tu? haaa... hari tu excited sangat nak cek kan. last-last tak jadi sebab malam tu i period pulak. nanti uolls baca la ye. hehehe. nak dijadikan cerita, period i memang dah agak lewat selama 2 minggu tau kawan-kawan. tapi i takde la nak habaq kat sesape including my en.SS. dalam hati, nak cek ke tak ye? kang kalo cek awal-awal tetiba red spot datang, hmm tak jadi lagi kan. jadi i pun biarkan lah. tunggu lah saatnyer nanti. tapi hati masih tak sabarrr sangat. Mula-mula mase i tengah packing baju yang nak di bawa ke Sarawak tu i dah nampak pregnancy kit yang i beli bulan-bulan lepas. kalo bawak tak best pulak sebab takkan nak cek kat Sarawak  tempat orang. tak best tak best. terus i letak balik kit tu dalam drawer. 




kat Sarawak theyolls sibuk tanya i tentang pregnancy. bila i cakap yang i dah lewat period terus dorang nak belikan i test kit tu. no..no... belum masa nak check ye. Until la weolls balik ke rumah weolls. masa tu i dah decide nak check dah. No place sweet like home la katakan. balik dari keje terus i capai test-kit tu then baca cara-cara nak menggunakannya. baca dari A-Z. berkali-kali baca. kalo silap, nanti beli lagi. ni yang maleh nie.  isk, tak boleh-boleh. i dah plan nak cek awal pagi sebab HCG dalam urine kita masa tu tinggi. Cepat lah nak detect. tapi ntah ape-ape la i ni. boleh pulak i lupa nak cek masa i first kencing masa 4.30 pagi tu. masa tu i masih ngantok dan tak ingat ape-ape. Last-last tak jadi lagiiii. adoyaiii. tunggu lagi esok! tskkk..





then kali ni dah tak boleh mistake dah. kene jugak cek. then tiba lah pagi jumaat yang hening( minggu lepas ), i pon bangun dan pegi la cek urine i.... for the 1st time i cek, betul tak cara i ni. tengok ade warna pink-pink kat test tu, hmm.betul.betul. so, tunggu lagi.. until... 1 line appearrr....







then...... another one line appear too. in just for 1 minute waiting....




















that time i was so flattered and thinking. Ya Allah...is this true? am i pregnant? en.SS i tanya keputusan then i tunjuk kat dia and i suruh dia baca kat guideline tu. if 2 line muncul, maksudnya isteri dia dah hamil. terus die peluk i and nampak die macam terdiam sambil terkumat kamit.. i terdiam sangat-sangat. tapi kenapa nak i deny benda ni kan. sedangkan the result show very clear. terang sangat. then i was so happyy-happy gile. dalam hati jer. Rasa menangis pon ado.(memang nangis pon).  Dah la sebelum tu kakak i yang tengah menunggu hari nak bersalin tanya i dah preggy ke tak. dia suh i preggy cepat-cepat sebab boleh la anak die and anak i masuk sekolah sama-sama nanti. anak die lahir awal tahun, anak i lahir akhir tahun. ngam! masing-masing gelak......




Ya Allah, terima kasih.. kami bersyukur sangat padaMu atas rezeki yang engkau berikan ini... 




 tapi tak boleh sangat nak berharap pada kit terus pagi tu i pegi klinik presint 3 for confirmation. The doctor scan perut i  and tunjuk yang itu adalah rahim. tapi dia still tak nampak kantung bayi disitu. maybe kandungan i masa tu baru 6 weeks. tak nampak lagi.  em, its ok doc, u know better than me. Next appointment on this 18th. two weeks after. cant wait for the day. Thank doc, and folic acid.as my new friend now!





and thats was happen on beutiful morning friday. again. its friday. Hari jumaat yang berkat. 







Salam....... :)





Sharmia.







Thank You For Reading My Stories

Thursday, January 10, 2013

Angin melanda!


Assalamualaikum......



entry kali ini i nak share something yang agak-agak menyakitkan hati sanubari i. Rasenye tak pernah lagi i cerita pasal nak mengata orang atau cerita itu ini tentang orang tu orang ini dalam blog. Tapi kali ini, bila darah telah naik ke muka i yang lembut ini, pepagi lagi i dah angin. i terus update citer ni kat fb. Saja nak share kat orang. kot-kot la sejuk ati ini nanti. tapi masih tak sejuk lagi... end up i nak wat pulak entry kat blog i nie. harap sejuk laa nanti! will see!



Alkisahnyer cenggini......


Ari isnin baru-baru ni, elok-elok i nak pegi keje dengan riang ria sebab en.SS hantar g opis, weolls heran ade a piece of yellow paper terselit kat cermin depan kete weolls. takkan ade iklan pepagi lagi kot kan. Then, when my en.SS baca kertas tu, terus die sengih. i pun heran dan gi ler tanya die. Nape syg? die pon bagi surat tu kat i.. dalam surat tu berbunyi...


WRH 85** (myvi putih),

Please park your car at the provided CARPARK!!! please do not block others' car. BE CONSIDERATE. TQ


lepas je i baca surat ni terus i turun kete. nak tengok kot-kot la ade pemilik surat tu kat situ kan. kalo ade, boleh la i sembur balik kat die. i terus tengok handbreak masa tu, tak tarik pon! aik, lain macam ni sayang. tak boleh biar ni. macam la kita ni salah sangat. Macam bongok pon ade pompuan tu. rasa memang pompuan ler sebab lelaki mana la nak leceh-leceh amik pen dan wat karangan dalam kertas warna kuning kan! selalu pompuan je wat camtu. so, memang confirm pompuan. Agak-agak ler nak bagi surat cinta bagai. masa tu weolls memang lah park kete double parking. nak wat macam mana kan, takkan nak park kat hujung dunia sedangkan boleh jer nak double park kat situ memandangkan kawasan tu memang luas.  janji DONT TARIK HAND BREAK. Tak payah nak cakap laa.. weolls memang dah sendiri automatik daa kalo nak double parking, mesti tak tarik handbreak. i tau la sebab i duduk ngan parents i kat PPR DBKL yang berblok-blok dan sampai ke 17 tingkat setiap blok tapi mempunyai parking park yang sangat limited. dah biasa sangat dengan double-double park ni. tapi simple, nobody complaining. they just can tolak the car so that they can go out. tapi, kat sini means kuarters kat putrajaya presint 11 ni, manja sangat pulak i tengok. nak senang aje. Let say masa tu weolls tarik handbreak, of coz pompuan tu akan hon sampai bising 1 dunia kan. Yela, kita block dia punya car, mesti dia hon punya. tapi takde pon bunyi hon yang bising i dengar. Sedangkan kete weolls tu park bawah je. boleh nampak dengan dengan jelas batang hidung myvi weolls tu.


tapi i tak puas hati... mesti jugak nak reply surat tu. i ingat i nak lekat kat dinding yang dorang boleh tengok. i reply kat bawah surat tu and yeah, i photostat kertas 3 keping dengan kertas kuning jugak! nak tau i reply ape?



i think you just got your driving licence. Have u heard about the double parking? if no, go ask your friend and learn! if u think that you are good enough, go and give the other car 'this yellow love letter' because they also didnt park their car in the provided CARPARK! this is an apartment/flat area, not a single storey. Think about it! thank you.



terus i tampal kat dinding flat tu semalam. hopefully dia nampak lah.. en. SS i tanya, betul ke nak tampal ni. i said, yes!




Jeng...jeng..jeng..... pagi tadi i dah dikejutkan dengan love letter yang kedua. Nampaknya dia cari myvi putih weolls tu and letak kat cermin. laa..tampal je lah kat dinding kan. buat malu je. Mase tu weolls park kete kat sebelah sana. tapi die keep on searching kete weolls and tampal. hebattt!




and dia cakap ape? 




Hey bangang! menyusahkan orang! kalau ye pun nak double park! gunela otak!





dia cakap weolls bangang! apa punya pompuan gila la camtu. bodoh sangat i tengok die. ingat i nak biar je ke? marah sangat dia kan. marah i dia tak ingat? tinggal nak lekat je kat dinding, pagi tadi i dah reply dah dalam kertas yang sama, i cakap kat dia..





tak payah nak banyak cerita, kalo berani mari jumpa depan-depan! bangang & pengecut!

you know me, but i dont know you. so its called PENGECUT. tak malu ke?





eee..balik nanti, i nak tampal kat dinding flat. biar dia baca. nak tengok dia berani tak jumpa dengan i. Sakit ati sangat-sangat. i bukan nak cari hal ke, nak gaduh ke.. its just i tak puas hati dengan cara dia. Kenapa masa dia cakap yang kite block kete die, napa dia tak hon? n nape kete dia boleh kua? senang je kan. tapi terus nak warning-warning bagai. tak salah pun nak tolak kete myvi tu. bukannya kete i macam sorento ke, gen-2 ke. kete tu lagi berat. i pon tak boleh nak tolak. berat sangat. tapi ini just myvi. ringan dan tak payah nak memerah kudrat untk menolaknya. pegi try tolak myvi yang free handbreak. ringan je. and  correct me if im wrong. So disini i memang takkan puas hati bila i tak tau siapa dia sebenarnya. sedangkan gerak geri kita dia tau. MUSUH DALAM SELIMUT lah namanya kan! berspeaking-speaking lagi nak bagi surat warning. chehhh..heran sangat la aku? 







nanti ape-ape hal yang terjadi, i akan update lagi esok... tunggu apa akan terjadi selepas ini!






have a BREAK, have a kit kat! tapi kit kat takde, dunkin donut je yang beli semalam tapi tak makan....... heheheheh..






BYE.






Thank You For Reading My Stories